Кличко обіцяє, що у Бабиному Яру з’явиться Меморіал жертвам Голокосту

Кличко обіцяє, що у Бабиному Яру з’явиться Меморіал жертвам Голокосту

Укрінформ
Меморіальний центр жертвам "Бабиного Яру" з'явиться у Києві до 80-ї річниці трагедії.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі радіо "Київ", інформує прес-служба КМДА.

"Меморіали жертвам Голокосту є у багатьох містах світу – у Відні, Варшаві, Єрусалимі, Вашингтоні, навіть в Лос-Анджелесі. А у Києві, в якому сталася трагедія Бабиного Яру, де переважно за етнічною ознакою були розстріляні понад 100 тисяч людей, не увіковічено пам’ять жертв світової трагедії. І я взяв на себе завдання, щоб у Бабиному Яру з’явився Меморіал жертвам Голокосту, адже ми маємо не лише вшанувати пам’ять загиблих, а й нагадати, що такі страшні події не повинні повторитися ніколи знову", – наголосив Кличко.

Мер Києва зазначив, що у Бабиному Яру вже проведені роботи з упорядкування території.

"Це тільки початок, і наше завдання зробити на цьому сакральному місці музей-меморіал. Це недержавний проект, і роботи зі створення Меморіалу будуть фінансуватися коштами благодійників через спеціально створений фонд", – підкреслив міський голова.

Кличко також зазначив, що до створення музею-меморіалу "Бабин Яр" будуть залучені найкращі експерти та фахівці.

"Ми використовуємо досвід створення меморіалу "Яд-Вашем" у Єрусалимі, Національного меморіального музею Голокосту у Вашингтоні, і невдовзі представимо концепт створення Меморіалу у Києві. Ми представлятимемо цей проект і в Україні, і за кордоном, для того, щоб збирати кошти меценатів на створення Меморіалу. Це амбітне завдання, однак я взяв на себе зобов’язання, аби Меморіальний центр жертвам "Бабиного Яру" з’явився в Києві до 80-ї річниці трагедії", – наголосив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-