Dragon Capital очікує зниження безробіття в Україні

Dragon Capital очікує зниження безробіття в Україні

Укрінформ
Рівень безробіття в Україні за підсумками цього року може знизитися і становити 9,3%, порівняно з 9,9% у першому кварталі 2016 року.

Про це в коментарі Укрінформу заявила головний економіст Dragon Capital Олена Білан.

"Ми очікуємо, що рівень безробіття в Україні за підсумками цього року становитиме 9,3%" , - сказала вона.

Білан наголосила, що зниження станеться на тлі очікуваного прискорення економічного зростання.

За оцінками Dragon Capital, рівень безробіття знизився у другому кварталі 2016 року до 9% порівняно з 9,9% у першому кварталі 2016 року, переважно за рахунок сезонного зростання попиту на робочу силу на час сівби і збирання урожаю.

За словами Білан, динаміка безробіття у річному вимірі вказує на те, що ринок праці заспокоївся в умовах загальної економічної стабілізації.

"Рівень безробіття помірно зріс на 1,9 п.п. порівняно з докризовим показником (першій половині 2013 року) і виявився трохи вищий за середній рівень по ЄС (8,6% у липні)", - сказала вона.

Економіст наголосила, що водночас протягом останніх трьох років помітно зросла різниця між окремими регіонами.

"Так, рівень безробіття у Луганській і Донецькій областях, які постраждали через воєнний конфлікт, зріс на 10 п.п. і 6,0 п.п. до 16,4% і 14,2% відповідно", - сказала Білан.

Експерт зауважила, що рівень безробіття в Одеській, Харківській і Київській областях залишився практично незмінним і низьким - близько 6%.

Нагадаємо, за даними Держстату, рівень безробіття в Україні становив 9,4% у першій половині 2016 року, знизившись з 9,9% у першому кварталі 2016 року і дещо піднявшись по відношенню до першої половини 2015 року(9,2%).

Економічно активне населення держави становило 17,9 млн осіб станом на кінець другого кварталу 2016 року (-0,8% р/р), тоді як кількість безробітних становила 1,7 млн осіб (+1,5% р/р).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-