Порошенко: Із Бабиним Яром співмірний хіба що Аушвіц

Порошенко: Із Бабиним Яром співмірний хіба що Аушвіц

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що трагедія Бабиного Яру є одним із найважчих спогадів про Голокост.

Про це він заявив під час заходу  вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру в Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Але всі ми розуміємо, що Бабин Яр - це одна із найглибших ран, один із найважчих спогадів про Голокост, про цю безпрецедентну в історії людства Катастрофу, про спробу фізично винищити весь народ із корінням, заглибленим в Біблію. У цьому сенсі з Бабиним Яром співмірний хіба що Аушвіц", - сказав Президент.

Він додав, що євреям нацисти ставили в провину сам факт їхнього існування. 

Як зазначив Глава держави, чверть усіх жертв Голокосту - а це півтора мільйона людей - становили українські євреї.

"Близько півтора мільйона українських євреїв знищено нацистами. Це – чверть усіх світових жертв Голокосту. Голокост - трагедія планетарного масштабу. Це – злочин не лише проти окремого народу, а супроти всього людства", - наголосив Порошенко.

Він додав, що у Бабиному Яру було вбито практично всіх євреїв Києва, які залишилися в місті, хто не пішов на фронт і не виїхав в евакуацію. "Тому зрозуміло, що жертвами в основному були літні люди, жінки, малі діти", - зауважив глава держави.

Водночас Президент нагадав, що Бабин Яр – це братська могила невинних людей різних національностей: євреїв, українців, росіян, ромів та інших. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-