За протезування Жемчугова може взятися італійська компанія

За протезування Жемчугова може взятися італійська компанія

Укрінформ
Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО розглядає можливість протезування нещодавно звільненого з полону Володимира Жемчугова коштом італійської компанії, яка хоче вийти на ринок України.

Про це заявив голова Держслужби Артур Дерев'янко на брифінгу у вівторок, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"На наш ринок спеціалізованих послуг виходить італійська компанія ITOP, яку нам презентувало Міністерство закордонних справ. Вони будуть презентувати свої можливості в Україні 4-6 жовтня, і була пропозиція, щоб ця компанія по можливості відпротезувала Жемчугова своїм коштом", - сказав Дерев'янко.

Він нагадав, що наразі Жемчугов перебуває на лікуванні у "Феофанії" і поки що не має статусу військовослужбовця, а є військовополоненим. Дерев'янко зазначив, що випадок Жемчугова досить складний - він потребує протезування обох рук і має проблеми із зором, тож необхідно радитися з медиками, яке протезування йому потрібно.

"У нас пропозиція така є, і я думаю, що аби вийти на ринок України і поділитися своїми технологіями, італійська сторона зробить це своїм коштом - ми це розглядаємо", - резюмував Дерев'янко.

Як повідомлялося, 17 вересня під час обміну полонених між українською стороною і бойовиками були звільнені двоє громадян України - Володимир Жемчугов і Юрій Супрун.

45-річний Жемчугов потрапив у полон бойовиків у листопаді 2015 року, підірвавшись на розтяжці. Його звинуватили у підриві залізничного полотна в районі Лутугине під Луганськом і електроопори у Хрящуватому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-