СБУ ліквідувала веб-схему з відмивання грошей, вкрадених

СБУ ліквідувала веб-схему з відмивання грошей, вкрадених "Кіберберкутом"

Фото, відео
Укрінформ
У Києві та Кропивницькому викрито злочинну групу, що створила веб-конвертцентр з відмивання грошей, викрадених хакерами проросійського угруповання "Кіберберкут".

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Організатори через спеціально створені форуми отримували дані про викрадені банківські картки. Гроші з них виводились через веб-сервіс з використанням т.з. білого пластику, підроблених платіжних карток, криптовалюти "Біткойн" та ресурсів кількох небанківських платіжних систем", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що серед клієнтів нелегального бізнесу були юридичні та фізичні особи з тимчасово окупованих терористами територій.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (10 Фото)

Під час обшуків у рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму правоохоронці вилучили понад $27 тисяч, 450 тисяч російських рублів, 340 тисяч гривень, 10 тисяч польських злотих та золоті вироби. Виявлено також "чорну бухгалтерію", комп'ютерну техніку, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених пластикових карток та банківські картки, що підтверджують здійснення фінансових оборудок.

Правоохоронці встановлюють причетних до протиправної діяльності та обсяги нелегальних фінансових оборудок. Оперативно-слідчі дії тривають.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-