Деканоідзе хоче запровадити презумпцію правоти поліції через трагедію у Дніпрі

Деканоідзе хоче запровадити презумпцію правоти поліції через трагедію у Дніпрі

Укрінформ
Випадок у Дніпрі, де порушник застрелив двох поліцейських, повинен стати переломним моментом для введення в Україні презумпції правоти поліцейського.

Про це у вівторок у Київському навчальному центрі підготовки поліцейських Національної поліції України заявила глава НПУ Хатія Деканоідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Випадок у Дніпрі з Артемом і Олею, я думаю, стане переломним моментом. Якщо цей випадок не стане переломним моментом, то, значить, ми не побудуємо правової держави", - сказала Деканоідзе.

Вона пояснила, що коли поліція діє в рамках закону, всі повинні розуміти, що потрібно виконувати вказівки поліцейських.

"Щодо презумпції правоти поліцейського: коли вас зупиняє поліція і вимагає для перевірки документи, а ви починаєте аргументувати, всіляко заперечувати і не хочете, щоб у вас перевірили документи і реально вже переходите як би в непокору поліції ... Спершу треба підкорятися, спершу треба виконати всі вказівки, які вам дає поліція, і потім вже ми  розбиратимемося, і суд, і прокуратура, що там сталося", - зазначила глава Нацполіції.  Деканоідзе наголосила, що дуже багато людей навмисне провокують поліцейських і знімають це на відео, яке потім викладають на Youtube або в соцмережі з метою очорнити роботу поліції.

"Коли навіть посадові особи перешкоджають поліції, не підкоряються їй, тому що для них поліція на сьогодні - ніщо. Так не повинно бути", - переконана глава НПУ.

Як передає кореспондент Укрінформу, загиблого патрульного поліцейського Артема Кутушева поховали вчора на Сурсько-Литовському кладовищі відразу після проведення громадської панахиди у театрі драми й комедії. Його напарницю Ольгу Макаренко поховають сьогодні на кладовищі на вулиці Передова у місті Дніпро.

В Ольги залишилися чоловік і двоє малолітніх синів. Артем був батьком трирічної донечки.

Нагадаємо, 25 вересня у Дніпрі поліцейський патруль зупинив чоловіка за порушення правил дорожнього руху. Зловмисник відкрив стрілянину по патрульних. В результаті поліцейський Артем Кутушев загинув на місці, його напарниця Ольга Макаренко померла на операційному столі.

У скоєнні злочину підозрюють колишнього бійця батальйону "Торнадо" Олександра Пугачова, який знаходився в розшуку за вчинення інших тяжких злочинів. Його було затримано в лікарні Мечникова, куди він  звернувся за медичною допомогою з кульовим пораненням в живіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-