Дорослі мають вакцинуватися проти дифтерії та правця - МОЗ

Дорослі мають вакцинуватися проти дифтерії та правця - МОЗ

Укрінформ
В Україні достатньо вакцин для щеплення проти дифтерії та правця як дітей, так і дорослих.

Про це на брифінгу сказав начальник відділу програм та проектів МОЗ Сергій Платов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Була поставлена вакцина для профілактики дифтерії та правця як для дітей, так і для дорослих. Ми закликаємо до того, що проти дифтерії та правця вакцинуватися повинно і доросле населення, це закладено календарем щеплень. Тому всі дорослі, які не отримали щеплення, повинні також звернутися в поліклініки, де можуть отримати вакцину від дифтерії та правця. Цієї вакцини достатньо», - сказав Платов.

За його словами, у випадках, коли потрібної вакцини немає у медзакладі, треба звертатися до управлінь охорони здоров'я, а також на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я.

"Міністерство забезпечує регіон, постачаємо на обласні склади, далі вони повинні розподілятися рівномірно по потребі в кожен лікувальний заклад. Це вже міра відповідальності тих структурних підрозділів на місцях. Якщо вони не справляються, ми будемо на них впливати, щоб вирішити ці питання", - зазначив Платов.

Загалом в Україну, за даними ЮНІСЕФ, було доставлено 1 599 600 доз вакцини для профілактики дифтерії і правця для дорослих (АДП-М) та 919 200 доз вакцини для дітей (АДП).

Платов зазначив, що МОЗ здійснив поставку практично всіх вакцин, які є в календарі профілактичних щеплень. Також з 26 вересня здійснюється поставка у регіони бівалентної вакцини проти поліомієліту. Очікується додаткова поставка вакцин проти кору, паротиту та краснухи. 

Як повідомляв Укрінформ, ЮНІСЕФ закупив для України такі вакцини: БЦЖ, КПК (від кору, паротиту та краснухи), вакцини від гепатиту Б, АКДП (від кашлюка, дифтерії і правця), АДП-М (від дифтерії та правця для дорослих), АДП (від дифтерії та правця для дітей), вакцина проти сказу і вакцина bOPV (бівалентна оральна поліомієлітна вакцина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-