Деканоідзе про розстріл у Дніпрі: Це перша втрата патрульного під час виконання

Деканоідзе про розстріл у Дніпрі: Це перша втрата патрульного під час виконання

Укрінформ
Сьогоднішнє вбивство у Дніпрі - це перша в Україні втрата патрульного поліцейського під час виконання службових обов'язків.

Про це заявила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе на брифінгу у неділю, що транслювався у телеефірі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це перша наша втрата патрульного поліцейського в Україні. Це перша наша втрата, коли патрульний поліцейський під час виконання службових обов'язків дістав кулю. Це дуже тяжко. Для мене особисто - це великий біль. І для всіх нас велика трагедія", - сказала Деканоідзе.

Вона також розповіла подробиці того, що сталося сьогодні вранці у Дніпрі. За її словами, патрульні зупинили автомобіль, що проїхав на червоне світло. Водій вимагав не перевіряти його документи і просив відпустити його, однак патрульні відмовилися і розпочали перевірку по базі даних. Тоді зловмисник застрелив 27-річного патрульного поліцейського Артема Кутушева та поранив його напарницю. Після того як злочинець вистрелив у поліцейського, його машину намагався заблокувати водій мікроавтобуса , що став свідком злочину. Проте був змушений здати назад, коли нападник наставив на нього пістолет.

Голова Нацполіції поінформувала, що у загиблого Артема Кутушева залишилася трирічна донька. Пошуки зловмисника ведуться по всій Україні.

"По всій Україні працює не тільки патрульна поліція, а й Національна поліція", - наголосила Деканоідзе.

Вона також підтвердила, що підозрюваний у вбивстві поліцейського в Дніпрі може бути бійцем батальйону "Торнадо".

"Попередньо цей злочинець Пугачов. ...Якщо це Пугачов, якого ми підозрюємо, то він дійсно колишній боєць "Торнадо", - сказала Деканоідзе.

Як повідомлялося, у Дніпрі сьогодні вранці зловмисник застрелив патрульного і поранив його напарницю.

Радник глави МВС народний депутат Антон Геращенко повідомив, що у скоєнні цього злочину підозрюється колишній боєць роти спецпризначення МВС "Торнадо" Олександр Пугачов, який перебуває у розшуку за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.146 - "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ч.1 ст.255 "Створення злочинної організації", ч.2 ст.153 "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-