На окупованому Донбасі давно діють партизани – Жемчугов

На окупованому Донбасі давно діють партизани – Жемчугов

Укрінформ
Нещодавно звільнений з полону бойовиків Володимир Жемчугов входив до одного із партизанських загонів на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв’ю газеті “Факты”.

“Підірвався на міні. Не буду приховувати, що опинився у полі не просто так - був на бойовому завданні. На окупованій бойовиками території давно діють партизанські загони. Я перебував в одному з них. Вступив туди тому, що хотів захистити свою країну”, - сказав Жемчугов.

Він розповів, що родом із м. Красний Луч Луганської області. Замолоду був шахтарем, потім займався бізнесом, а пізніше разом із дружиною переїхав до Грузії.

"У Тбілісі у мене була хороша робота, ми прожили там багато років. У 2008 році пережили війну в Грузії, багато спілкувалися з місцевими жителями... Я цікавлюся історією, багато читав про абхазький і південноосетинський конфлікти, що, як і у випадку з нашою країною, розв'язала Росія. Коли у 2014 році ми з Оленою приїхали до моєї мами в Красний Луч, там уже стояли на блокпостах так звані "ополченці". Я зрозумів, що не можу повернутися в Грузію, коли в моїй країні таке відбувається. Вивіз у Тбілісі дружину і маму, а сам повернувся до Луганської області", - розповів колишній бранець.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-