Ринкові тарифи на електрику не піднімуть ціни на комуналку - Нацкомісія

Ринкові тарифи на електрику не піднімуть ціни на комуналку - Нацкомісія

Укрінформ
Встановлення ринкових роздрібних тарифів на електроенергію для непобутових споживачів не стане причиною подальшого подорожчання комунальних послуг для населення. 

Про це під час громадських слухань заявив начальник управління цінової та тарифної політики у сфері електроенергетики НКРЕКП Руслан Кайдаш, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«За нашими розрахунками, через перехід на ринкові тарифи на електроенергію подорожчання комунальних послуг для населення не станеться», - сказав Кайдаш. 

За його словами, спочатку запровадження ринкових тарифів на електрику планувалось у другій половині 2016 року, однак таке рішення було відстрочено через ризик «стрибків» тарифів на комунальні послуги.

«Саме тому, аби уникнути подорожчання комунальних послуг, ми відклали перехід на ринкові тарифи на 1 січня 2017 року», - наголошує Кайдаш.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергетики та комунальних послуг, відмовиться від єдиних роздрібних тарифів для непобутових споживачів, оскільки такі тарифи є неринковими та призводять до перехресного субсидіювання споживачами енергопостачальних компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-