Кошти від спецконфіскації підуть на економіку, оборону і соціалку – Гройсман

Кошти від спецконфіскації підуть на економіку, оборону і соціалку – Гройсман

Укрінформ
У разі ухвалення закону про спецконфіскацію, що дозволить повернути у бюджет 1,5 млрд доларів, заарештовані на рахунках екс-посадовців, ці кошти можуть бути спрямовані на розвиток економіки, соцстандарти, підтримку оборони та безпеки.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вкотре звертаюсь до парламенту, щоб цей закон (про спецконфіскацію. - Ред.) було внесено у порядок денний і було проголосовано задля того, аби кошти, вкрадені в українського народу, були повернені до бюджету", - сказав Гройсман.

Він зауважив, що уряд не може одноосібно розпоряджатися цими ресурсами, тому ці кошти будуть публічно зараховані на рахунки держави, а далі український парламент ухвалить рішення, куди їх спрямувати.

"Уряд висловлював свою позицію, що і розвиток національної економіки, і безпека та оборона, і соціальні стандарти входять у пріоритети використання цих ресурсів, які належать українському народу, тому я вважаю, що нам треба повернути ці ресурси в законодавчий спосіб, відповідно до практки європейських країн", - наголосив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, уряд заклав у проект закону про державний бюджет на 2017 рік кошти від спецконфіскації - 1,5 млрд доларів колишніх високопосадовців режиму екс-президента Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-