Кабмін схвалив питання виплати пенсій та зарплат бюджетникам

Кабмін схвалив питання виплати пенсій та зарплат бюджетникам

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив проект постанови "Про деякі питання виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ", яку розробило Міністерство фінансів.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цей проект спрямований на посилення вимог до банків, які здійснюватимуть виплату заробітної плати, пенсії, соціальних та інших виплат з державного бюджету.

Передбачається встановлення єдиних критеріїв для уповноважених банків щодо виплат пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ. Крім того, має здійснюватися відбір уповноважених банків для всіх виплат спільною конкурсною комісією, яка буде створена Мінфіном із залученням представників Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Казначейства, Пенсійного фонду та Національного банку.

Уповноваженими зможуть бути банки, що мають активи, частка яких становить не менш як 1% активів банківської системи, а також банки, контрольний пакет акцій яких належить міжнародним фінансовим та банківським установам, що мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу від міжнародно визнаних рейтингових агенцій або у яких держава володіє часткою понад 75%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-