Київрада відмовила забудовнику через протести мешканців

Київрада відмовила забудовнику через протести мешканців

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати погодили розірвання договору оренди з ТОВ “Центр сприяння підприємництву”.

Про це повідомили у прес-службі міської влади.

"Земельна ділянка впритул наближена до житлових будинків та захоплює прибудинкову територію. Через це початок підготовчих до будівництва робіт на території, де розміщений дитячий майданчик та відпочивають мешканці прилеглих будинків, викликав обурення та спротив громади Святошинського району, створив соціальну напругу. Зокрема 21 березня цього року, місцеві мешканці перекрили проспект Леся Курбаса, протестуючи проти забудови", - зазначив депутат Київради Ваган Товмасян.

Зазначається, що 2007 року Київрада передала в оренду ТОВ “Центр сприяння підприємництву” земельну ділянку орієнтовною площею 0,8 га на перетині просп. 50-річчя Жовтня та вул. Академіка Корольова у Святошинському районі для будівництва, експлуатації та обслуговування спортивного комплексу. 2008 року, за рішенням Господарського суду, угоду було скасовано. Проте у 2015 році Київрада поновила договір оренди відповідної земельної ділянки, щоправда уже для будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-торговельно-розважального комплексу.

Наразі ТОВ “Центр сприяння підприємництву” не виконало деякі умови договору оренди. Зокрема, досі до бюджету не сплачено відшкодування відновлюваної вартості зелених насаджень в сумі 250,9 тис. грн. На підставі цього Київрада може розірвати договір оренди.

Також на зазначеній ділянці пропонується створити сквер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-