Поліція цьогоріч порушила вже 410 тисяч кримінальних справ

Поліція цьогоріч порушила вже 410 тисяч кримінальних справ

Укрінформ
Із початку року було зареєстровано 410 тисяч кримінальних правопорушень, що на 25% більше, ніж у минулому році.

Про це повідомив під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності генпрокурор Юрій Луценко.

"Ми маємо сигнал: криміногенна ситуація загострюється. Плюс 25 відсотків заяв", - сказав він.

За словами Луценка, Міністерство внутрішніх справ звітує про зменшення убивств з 2100 до 1200 у поточному році. "На перший погляд так і є, але якщо подивитися по областях, то ми бачимо, що все зменшення досягнено у Донецькій області - з 1170 убивств до 229 за рахунок замороження активних військових дій. У той же час убивства виросли у мирній Закарпатській, Херсонській, Київській областях", - зазначив генпрокурор.

Він додав, що 70% усіх зареєстрованих правопорушень були за фактом крадіжок. "Ми маємо 38% росту крадіжок, тобто 221 тисяча людей постраждала", - наголосив Луценко. Найбільше зростання крадіжок було зафіксовано в Житомирській, Одеській, Миколаївській, Волинській, Харківській областях.

На 40% більше грабежів - 16 тис. 200 проти 11 тис. у минулому році. Також було скоєно 2400 розбійних нападів, що на 30% більше, ніж минулого року. "Паралельно спостерігається криміналізація громадських місць, де після створення нової поліції мала б бути протилежна ситуація. Тим не менше злочинність у громадських місцях зросла на 55%. Із 43 тисяч у минулому році - до 68 тисяч у поточному році", - зазначив Луценко.

Він наголосив, що надзвичайно гострою залишається проблема незаконного заволодіння транспортними засобами. Зокрема, кількість крадіжок автомобілів зросла на 15% - із 6 до 7 тисяч. В середньому за добу в Україні викрадають 33 транспортних засоби, підсумував генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-