Поліція за

Поліція за "кіотські" гроші придбає нові гібридні Mitsubishi

Фото, відео
Укрінформ
Національна поліція України завдяки успішним переговорам з японськими компаніями отримає за "кіотські" кошти нові патрульні автомобілі.

Про це інформує прес-служба МВС.

"Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн грн на придбання автомобілів з гібридною силовою установкою. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу", – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, нові гібридні автомобілі мають унікальні технічні характеристики і поєднують в собі бензиновий та два електромотори, що значно скорочує викиди парникових газів, і є набагато безпечнішими для довкілля.

Як повідомлялося, 27 травня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про використання залишку отриманих від Японії "кіотських" коштів на закупівлю гібридних автомобілів для Нацполіції.

651 автомобіль Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) із силовою гібридною установкою надійде до патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції.

"Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати пального за рік можна зекономити близько 330 мільйонів гривень. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто", – підкреслив глава МВС Арсен Аваков.

Раніше "кіотські" кошти були, зокрема, використані для модернізації рухомого складу київського метрополітену (близько 1,9 млрд грн) і модернізацію парку автомобілів Міністерства внутрішніх справ (понад 0,5 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-