До складу конвертаційного центру входили десятки фіктивних підприємств і офшорних компаній

До складу конвертаційного центру входили десятки фіктивних підприємств і офшорних компаній

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Миколаївської області викрили потужний конвертаційний центр, до складу якого входили 24 фіктивних підприємства та офшорних компаній з оборотом понад 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Оперативники Управління захисту економіки у Миколаївській області та слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області припинили діяльність потужного конвертаційного центру", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу центру входили 24 фіктивні підприємства та офшорні компанії. Підприємства, які були задіяні у схемі, пов'язані з виробництвом та переробкою сільськогосподарської продукції та знаходились на спеціальному режимі оподаткування. За проведення безтоварних операцій отримували бюджетне відшкодування. За фіктивними угодами про отримані послуги виводили кошти в офшорні зони.

За попередніми даними, оборот конвертаційного центру склав понад 500 мільйонів гривень.

У результаті проведення 6 санкціонованих обшуків вилучено 230 тисяч доларів США, 220 тисяч гривень, 29 печаток різних суб'єктів, у тому числі державних органів, комп'ютерну техніку, бухгалтерську документацію транзитних та фіктивних підприємств, чекові книжки, банківські картки.

Фото: Департамент захисту економіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-