Корупція у НАУ: комісія Міносвіти рекомендує комплексну перевірку

Корупція у НАУ: комісія Міносвіти рекомендує комплексну перевірку

Укрінформ
Спеціальна комісія за результатами перевірки надала Міністерству освіти та науки рекомендації щодо врегулювання управлінської кризи в Національному авіаційному університеті України. Зокрема, за висновками комісії, діяльність НАУ має підлягати перевірці з боку Державної аудиторської служби, правоохоронних органів та Держінспекції навчальних закладів.

Про це йдеться у рекомендаціях комісії з перевірки скарг і звернень громадян, що надійшли до МОН стосовно Національного авіаційного університету України. 

"Комісія рекомендує Міністерству освіти та науки доручити Державній інспекції навчальних закладів здійснити комплексну перевірку освітньо-наукової діяльності, а також звернутися до Державної аудиторської служби та правоохоронних органів з метою здійснення комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності НАУ за 2007-2016 рр", - йдеться у висновках комісії.

Також міністерству рекомендовано звільнити проректора з наукової роботи Володимира Харченка від виконання обов'язків ректора університету та до проведення виборів нового ректора призначити виконуючого обов'язки керівника вишу. Крім цього, МОН рекомендовано внести зміни до штатного розпису вишу та зобов'язати керівника університету привести статут НАУ до відповідності із Законом "Про вищу освіту". Також зміни чекають на наглядову раду та вчену раду університету.

Спеціальна комісія була створена у травні 2016 року наказом МОН та отримала завдання сформулювати пропозиції Міністерству освіти та науки щодо урегулювання кризи в Національному авіаційному університеті, та запропонувати шляхи вирішення проблем вишу у законний спосіб. У складі комісії працювали співробітники департаментів МОН, а також ректори та представники провідних вишів України, Держінспекції навчальних закладів, громадянської мережі "ОПОРА", Інституту вищої освіти НАПН.

Нагадаємо, 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка під час отримання частини хабара у розмірі близько 3 млн грн (100 тис. євро). Під час обшуку за місцем його проживання вилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн (1,5 млн грн, 50 тис. доларів США, 70 тис. євро, 3 тис. фунтів стерлінгів, інша валюта), а також 9 зливків золота масою від 2 до 20 грамів. 27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. Через те, що обидва підозрювані перебувають на лікуванні, суд досі не обрав їм запобіжного заходу.

Міністерство освіти та науки призначило виконуючим обов'язки ректора НАУ проректора вишу з навчальної та методичної роботи Тамару Іванову. 29 серпня її було представлено колективу НАУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-