Сюмар сказала, чому квоти не подобаються певним медіагрупам

Сюмар сказала, чому квоти не подобаються певним медіагрупам

Укрінформ
Закон щодо квот для європейських і національних медіапродуктів, який Президент підписав на початку тижня, може не подобатися певним медіагрупам.

Таку думку висловила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар в інтерв’ю Укрінформу

"Введення цього закону означатиме збільшення українського продукту і виведення російського. І це може не подобатися певним медіагрупам, що сидять на закупівлях концертів Миколи Баскова і не хочуть витрачатися на запис Олександра Пономарьова", - заявила Сюмар.

Закон щодо квот європейських і національних продуктів готував Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики. На підпис він чекав чотири місяці. Сюмар припускає, що таке затягування було з боку деяких чиновників АП заради того, "аби використати всі медіапродукти до кінця цього інформаційного сезону і не витрачатися на нові".

Депутат підкреслює, що йдеться не про мову, а про програми - російські гумористичні програми, концерти власне російського виробництва - "все, що обурювало суспільство на "Інтері".

"Цей закон - не стільки про російське, скільки про логіку", - зазначила Сюмар. Вона акцентувала на тому, що квота європейського продукту фактично повністю закривалася російським продуктом. Але це є неприйнятним насамперед через те, що Росія використовує інформацію як засіб ідеологічної обробки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-