Ліки для онкохворих дітей будуть в лікарнях через 3-4 дні - Гройсман

Ліки для онкохворих дітей будуть в лікарнях через 3-4 дні - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що ліки для онкохворих дітей будуть в лікарнях через 3-4 дні.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерству охорони здоров'я, профільному комітету ВР вдалося спільно розблокувати процес, яким займалися три місяці - доставку онкохворих дітям необхідних медичних препаратів. Можемо сказати, що через три-чотири дні ці препарати з'являться в медичних закладах", - сказав Гройсман.

За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, ці ліки становлять 36% від загальної потреби для онкохворих дітей. Після розмитнення за цією програмою лікування будуть доставлені більше 85% ліків.

Вона зазначила, що у вівторок ліки будуть уже розвозитися по регіонах.

"Уже документи на розмитнення є на митниці, Укрвакцина проводить розмитнення і завтра починається розподіл ліків", - сказала міністр.

Вона додала, що закупівлі через міжнародні організації проходять перший рік, тому МОЗ зараз проводить аналіз ситуації і планує на наступний рік врахувати всі проблемні моменти.

У свою чергу, народний депутат Ольга Богомолець зазначила, що СБУ та Генпрокуратура мають з'ясувати, хто винний у ситуації з блокуванням життєвоважливих ліків.

Як повідомляв Укрінформ, британська агенція Crown Agents, яка на замовлення МОЗ закуповувала ліки за державними програмами лікування дитячої та дорослої онкології, уклала договір на постачання ліків з українською компанією ТОВ «Людмила фарм».

Станом на 12 вересня 2016 року ТОВ «Людмила фарм» ввезло три партії лікарських засобів на загальну суму 4 434 165,71 доларів США та розмістило на тимчасове зберігання на склад у зоні діяльності Київської митниці Державної фіскальної служби.

Міністерство охорони здоров'я заявило про те, що ТОВ «Людмила фарм» не забезпечила можливість отримання ліків міністерством.

Раніше, за повідомленням  МОЗ, компанії було запропоновано передати лікарські засоби Crown Agents, яка в свою чергу забезпечила б швидку їх передачу до структур Міністерства. При цьому ТОВ «Людмила фарм» було наголошено, що у разі розміщення товарів у режим митного складу застосовуватиметься повне умовне звільнення від сплати митних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-