Будівництво на

Будівництво на "Героїв Дніпра" не впливає на безпеку пасажирів - директор метрополітену

Укрінформ
Об’єкт на станції метро "Героїв Дніпра", де ведеться будівництво торгово-розважального центру, має усі необхідні дозвільні документи. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив директор КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

"Що стосується інформації про відсутність дозвільних документів. Основною задачею метрополітену є забезпечення безпечного перевезення пасажирів, і жодне будівництво ні в технічній зоні метрополітену, ні над станціями і над тунелями недопустиме без наявності відповідних документів, виданих відповідними організаціями. Тобто це безпосередньо дозвіл на виконання будівельних робіт Державної архітектурно-будівельної інспекції України, він у нас є, без нього не проводились би жодні роботи. Також експертний звіт щодо розгляду проекту документації, утверджений Укрдержбудекспертизою, цей документ також у нас є", - сказав Брагінський. 

За його словами, даний об’єкт, на якому ведуться будівельні роботи, не входить до компетенції метрополітену. "Ще в 2003 році місто провело інвестиційний конкурс, де визначили переможця і в 2007 році інвестору була виділена земля. Даний проект не ноу-хау для міста і для метрополітену, а тим більше для забудовника. Такі проекти були реалізовані в Києві наприклад "Dream Town", який будувався не в технічній зоні метрополітену, а будувався виключно над тунелем", - зауважив Брагінський.

Зокрема, директор метрополітену наголосив, що будівництво проводиться у відповідності до вимог метрополітену та правил пожежної безпеки. 

"Звичайно, є додаткові вимоги для проведення таких робіт. Ці вимоги були виконані як при будівництві "Dream Town", тобто хімічне укріплення тунелів, станцій. І це вже було виконано на "Героїв Дніпра", тобто проведено хімічне укріплення станцій і тунелів", - сказав він.

Брагінський підкреслив, що метрополітен працює у звичному режимі, а інвестиційний проект біля станції "Героїв Дніпра" не впливає на безпеку пасажирів. 

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня на станції "Героїв Дніпра", над якою будують ТРЦ "Oasis Kyiv", було пошкоджено склепіння. Наразі руйнування у метрополітені відремонтували. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-