Під будівлею МОЗ у наметах голодують лікарі

Під будівлею МОЗ у наметах голодують лікарі

Укрінформ
Під будівлею Міністерства охорони здоров'я у Києві вже четвертий день голодують четверо лікарів-членів Вільної профспілки медичних працівників України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники акції розставили біля стін МОЗу туристичні намети, а також розмістили плакати: "Ні геноциду українців", "Чиновникам та депутатам - зарплату медсестер, медичним сестрам - зарплату депутатів", "Досить брехні".

Крім того, біля входу в міністерство медики поставили дерев'яні хрести із табличками, на яких зазначені провалені, на думку учасників акції, медичних програм, наприклад - Антиснід, Служба крові.

Один із голодуючих, голова Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко розповів, що він та троє його колег розпочали безстрокове голодування ще у вівторок, 6 вересня.

"Причиною стало те, що ми вдруге протягом місяця проводили акцію протесту проти закриття лікувальних закладів, руйнації системи екстреної медичної допомоги,  розвалу медичної галузі, але у МОЗ так і не дослухалися до нас", - додав він.

За словами іншого голодуючого Івана Лузгіна, учасники акції передали свої вимоги у письмовому вигляді до Міністерства охорони здоров'я і наразі чекають їхнього виконання.

Зокрема, серед вимог він назвав недопущення руйнації системи надання екстреної швидкої допомоги; негайне введення мораторію на скорочення робочих місць у галузі охорони здоров'я; підвищення зарплати для медиків.

 Крім того, лікарі вимагають негайного притягнення  до відповідальності посадових осіб, за вини яких допущено розкрадання та нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах у сфері охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-