Апеляційний суд залишив помічника Онищенка під вартою

Апеляційний суд залишив помічника Онищенка під вартою

Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Солом'янського райсуду столиці щодо запобіжного заходу для одного з підозрюваних у "газовій справі" Олександра Сергієнка.

Про це повідомляє прес-служба суду. 

"06 вересня 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану в інтересах підозрюваного Сергієнка О.П., на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 01 серпня 2016 року, якою задоволено клопотання заступника Генерального прокурора України, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 10 жовтня 2016 року із визначенням застави у розмірі 50 000 000 грн відносно підозрюваного Сергієнка О.П. За результатами апеляційного розгляду ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 01 серпня 2016 року залишено без змін; апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах Сергієнка О.П., залишено без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 червня 2016 року НАБУ та САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, що завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування".

За версією слідства, організатором корупційної схеми є нардеп Олександр Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни. Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук. Заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пізніше заявляв, що Інтерпол має розглянути питання оголошення Онищенка в міжнародний розшук до 6 вересня.

П'ятеро фігурантів газової "справи Онищенко" визнали себе винними і погодилися співпрацювати зі слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-