Генпрокурори України і Кіпру домовилися спільно розслідувати злочини

Генпрокурори України і Кіпру домовилися спільно розслідувати злочини "Сім’ї"

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко, який перебуває з робочим візитом у Республіці Кіпр, зустрівся з генеральним прокурором Кіпру Костасом Клерідісом.

Сторони обговорили стан співробітництва між правоохоронними органами України та Кіпру, повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"Генеральний прокурор України зазначив, що вагомим підгрунтям плідної співпраці Генеральної прокуратури України з Юридичною службою Республіки Кіпр є існуючий Меморандум про співробітництво між відомствами", - йдеться у повідомленні.

Учасники зустрічі погодили подальші напрями спільних зусиль у протидії корупції та відмиванню коштів, зокрема під час розслідування злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням.

Окремою темою для обговорення під час зустрічі стало питання взаємної підтримки у протидії транскордонній організованій злочинності.

Зокрема, Луценко відзначив, що позбавлення правопорушників матеріальної основи їх діяльності є запорукою успіху у цій боротьбі. "Саме удар у "фінансове серце" організованої злочинності може стати вирішальним кроком у війні з нею", - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-