Для реформування сфери зайнятості створили робочу групу

Для реформування сфери зайнятості створили робочу групу

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за реформування сфери зайнятості населення таким чином, аби держава не стимулювала безробіття, а інвестувала у створення робочих місць у країні.

Про це глава уряду заявив у четвер під час зустрічі із експертами з питання визначення пріоритетних засад реформування державної служби зайнятості задля стимулювання створення нових робочих місць, повідомляє Урядовий портал.

"Зрозуміло, що те, що ми маємо сьогодні (у сфері зайнятості населення), потребує відповідних рішень для того, щоби система працювала таким чином, щоби ми не стимулювали безробіття, а навпаки інвестували у створення робочих місць у нашій країні", - зазначив Гройсман.

Зокрема, за його словами, потребують вирішення питання детінізації, легалізації виплати заробітних плат, а також освіти та підготовки спеціалістів.

Головною темою обговорення стало визначення основних завдань у напрямку реформування сфери зайнятості населення.

Експерти та представники уряду обговорили основні проблеми у цій сфері та окреслили ключові завдання у її реформуванні, зокрема наголосили на необхідності формування комплексної державної політики у сфері зайнятості, визначення відповідального координаційного органу її реалізації, поліпшення системи роботи служби зайнятості, упорядкування системи соціальних виплат щодо безробіття, удосконалення механізмів працевлаштування осіб, у тому числі, людей з обмеженими можливостями, а також приведення сфер професійно-технічної та вищої освіти у відповідність до потреб ринку праці.

За словами експерта ТОВ "Робота Інтернешнл" Тетяни Пашкіної, ринок праці свідчить, що криза у країні минула. "Криза у нас минула, судячи з того, що в десятку (найбільш популярних вакансій) повернулися адміністративні вакансії, які обслуговують продаж, - повернулися маркетинг, бухгалтерія, але заробітні плати такі, як і раніше", - зазначила Пашкіна.

У результаті обговорення, за пропозицією Прем'єр-міністра, було домовлено створити робочу групу для напрацювання пропозицій щодо реформування сфери зайнятості населення.

"Я би хотів, щоби це були не популістські, а реальні речі, які ми маємо змінити у тому числі в управлінні процесом - все те, що треба, щоб змінити ситуацію у кращий бік. Думаю, що у нас є всі можливості, щоб зміни цю систему", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-