Ключового фігуранта справи банку «Михайлівський» затримали у Києві

Ключового фігуранта справи банку «Михайлівський» затримали у Києві

Укрінформ
У Києві затримали одного з ключових фігурантів справи щодо розкрадання 2,3 мільярда гривень банку «Михайлівський».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що затриманий очолював комерційну структуру, створену топ-менеджментом банку для залучення грошей фізичних осіб під "привабливі" умови. Отримані гроші зловмисники спрямували на кредитування власних бізнес-проектів", - йдеться у повідомленні.

Бізнесмену оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 218-1 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня Національний банк України визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Вкладники банку вже кілька разів проводили акції протесту, зокрема, 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління "Михайлівського". Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення фінустанови до неплатоспроможності. 13 серпня суд заарештував затриманого на 2 місяці.

23 серпня з вкладниками банку "Михайлівський" зустрівся Президент Петро Порошенко і пообіцяв узяти справу щодо виплати їхніх вкладів на особистий контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-