МВС попереджає:

МВС попереджає: "покемони" смертельно небезпечні

Укрінформ
МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету міністрів та РНБО питання регулювання діяльності на території України додатку Pokemon GO.

Про це інформує прес-служба МВС України.

У відомстві зазначили, що популярність сервісу «Pokemon GO» призвела до виникнення нового спектру загроз, кількісно збільшуються смертельні випадки з гравцями «Pokemon GO» і урізноманітнюються порушення закону ними та відносно них.

«Враховуючи реальність загроз щодо об’єктів критичної інфраструктури, режимних об’єктів, зони АТО, громадських місць внаслідок безконтрольності використання цього сервісу на території України та безпеки пересічних громадян, МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету міністрів України, РНБОУ питання регулювання діяльності на території України подібних сервісів», - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що низка держав вже озвучили застереження для своїх громадян і направили офіційні запити до розробників віртуальної гри з метою нівелювання негативних наслідків від використання цього он-лайн сервісу.

«Так, поліція та збройні сили Ізраїлю заборонили своїм службовцям використовувати додаток «Pokemon GO» під час перебування на режимних об’єктах. Керівництво відомств побоюється витоку інформації з обмеженим доступом. З метою недопущення будь-яких незаконних дій пов’язаних з грою «Pokemon GO» поліція Риги написала рекомендації-застереження для своїх громадян», - навели приклад в МВС.

Міністерство «на першому етапі» пропонує пам’ятку для кожного ловця «з метою здійснення превентивної діяльності з недопущення тяжких наслідків для прихильників гри та захисту законних прав та інтересів осіб, які мимоволі можуть бути втягнуті до неї».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-