Комітет Ради готовий до співпраці з національними громадами України - Пацкан

Комітет Ради готовий до співпраці з національними громадами України - Пацкан

Укрінформ
Народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан привітав керівників національних громад України з 25-ю річницею незалежності України.

Про це із засідання круглого столу в Укрінформі "25 років незалежності: роль і досягнення національних громад України" повідомляє кореспондент агентства.

"Я радий привітати всіх з 25-ю річницею незалежності України. Чверть століття - це вік, коли людина набуває першого досвіду в житті і вже готовиа приймати відповідальні рішення і бути зрілою", - сказав Пацкан.

За його словами, "в Україні проживають представники близько 132 національностей, які поважають культуру один одного".

"Я б дуже не хотів, щоб у міжнаціональні відносини вносилися чвари... Я вірю, що Україна буде жити єдиною мирною родиною, що вона залишиться унітарною державою, а українці - толерантною нацією і всім національним спільнотам буде тут комфортно", - підкреслив Пацкан.

Він зазначив, що Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин готовий до співпраці з національними громадами України з метою поліпшення міжнаціональних відносин.

"Я... готовий сісти з вами за один круглий стіл і готовий відпрацьовувати з вами такі норми, які б не піднімали статус однієї національності над іншою, щоб було взаєморозуміння і однакова повага до всіх релігій і культур, щоб була повага до людей, які хочуть подальшого розвитку нашої держави", - зазначив народний депутат.

За його словами, "заради держави, в якій ми живемо, ми повинні навчитися чути і поважати один одного. Тоді ми зможемо і перемогти ворога, і стати сильною державою, якою зможе пишатися весь український народ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-