У молодшій школі не буде оцінок з більшості предметів

У молодшій школі не буде оцінок з більшості предметів

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України оприлюднило нові вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи, які мають запрацювати вже з 1 вересня.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

“Відтепер оцінювання - це конфіденційна інформація, яка стосується лише вчителя, дитини та її батьків, тобто навчальні досягнення учнів не мають озвучуватися на батьківських зборах чи вивішуватися у вигляді різноманітних рейтингів”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що також було знято оцінювання каліграфії, наразі залишено лише вимогу, що письмо має бути охайним та розбірливим.

Крім того, учням не будуть знижувати оцінки за "неправильний" відступ кількості клітинок та рядків.

“Домашні завдання не повинні задавати на вихідні, святкові дні та канікули, а їх обсяг віднині обмежено. Так, в перших класах домашніх завдань не повинно бути зовсім, в 2 класі - не більше, ніж дитина може виконати самостійно за 45 хвилин, в 3 класі - за 1 годину 10 хвилин, в 4 класі - за 1 годину 30 хвилин», - уточнюється у повідомленні.

До предметів, що не оцінюються за бальною системою протягом всієї початкової школи, додано "Трудове навчання" та "Я у світі". Тобто, загалом за бальною системою в 1-4 класах не оцінюються «Інформатика», «Музичне мистецтво», «Образотворче мистецтво», інтегрований курс «Мистецтво», «Основи здоров'я», «Фізична культура», «Я у світі» та «Трудове навчання».

“Щоб понизити психологічне напруження у першокласників до сформування навички письма рекомендується користуватись простим олівцем. На розсуд учителя допускається виправлення або гумкою, або закресленням. При цьому наявність охайних виправлень, здійснених самою дитиною, не впливає на зниження балу за роботу», - додає прес-служба МОН.

Крім того, вчителям не рекомендують користуватися червоною ручкою при перевірці письмових робіт в адаптаційному періоді (1 клас). Колір ручки для виставлення оцінок в зошитах і щоденниках вчитель може вибирати самостійно.

Як повідомлялося, 4 серпня 2016 року Колегією МОН були схвалені 13 оновлених навчальних програм початкової школи (1-4 класи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-