ГПУ хоче оголосити 18 російських чиновників у міжнародний розшук

ГПУ хоче оголосити 18 російських чиновників у міжнародний розшук

Укрінформ
Генпрокуратура планує оголосити 18 високопосадовців Російської Федерації, яким повідомлено  про підозру за вторгнення на територію України, у міжнародний розшук.

Про це заявив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процедура притягнення до відповідальності має два варіанти: або добровільна явка підозрюваних на територію України для дачі показів, або їхнє заочне засудження. Обидва варіанти ми розглядаємо як ймовірні  для притягнення до відповідальності людей, що розвязали гібридну війну, яка переросла у повноцінну окупацію частини України. Спочатку підозрюваний оголошується в державний розшук, після цього переходить в стадію міждержавного або міжнародного. В даному випадку ми після завершення державного розшуку, як вимагає від нас законодавство його певний час проводити, плануємо передавати справи у міжнародний розшук", - сказав Луценко.

Він висловив переконання, що міжнародні установи - Європол та Інтерпол підтримають подання Генпрокуратури про оголошення високопосадовців РФ, причетних до ведення війни в Україні, у розшук.

"Після оголошення в міждержавний та міжнародний розшук ми вживатимемо заходи для арешту їх майна", - резюмував генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-