НАЗК перевірить, звідки взялася фейкова е-декларація Рябошапки

НАЗК перевірить, звідки взялася фейкова е-декларація Рябошапки

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції розслідуватиме факт появи електронної декларації від особи, яка назвалася Русланом Рябошапкою.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила глава НАЗК Наталія Корчак.

“Національне агентство з питань запобігання корупції проведе службову перевірку за фактом появи електронної декларації особи, яка назвалася - Русланом Рябошапкою”, - заявила Корчак.

За її словами, була створена внутрішня комісія відомства з перевірки цього факту, яку очолив заступник керівника апарату НАЗК Сергій Богачьов. Також до складу комісії було включено народного депутата від фракції “Самопоміч” Павла Костенка за його ініціативою.

Корчак поінформувала, що вже було відібрано  пояснення у фахівців відділу захисту інформації та фінансового моніторингу НАЗК.

“Єдине хочу підтвердити, що мова йде не про злам системи, а про спосіб верифікації, який був закладений в самій програмі”, - наголосила Корчак.

Вона додала, що про результати роботи комісії буде повідомлено пізніше.

Як повідомлялося, в державному реєстрі електронних декларацій зареєстровано неправдиву заяву від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки.

Сам Рябошапка заявив, що не подавав декларацію про доходи через систему електронного декларування, яка наразі працює в тестовому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-