Напередодні Дня Незалежності сім'ї війських - учасників АТО отримали квартири

Напередодні Дня Незалежності сім'ї війських - учасників АТО отримали квартири

Фото, відео
Укрінформ
Напередодні Дня Незалежності більше 50 сімей військовослужбовців-учасників АТО отримали ключі від службових квартир.

Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

"В оборонному відомстві тривають заходи щодо вшанування особового складу напередодні 25-ї річниці Незалежності України. В рамках цієї роботи за дорученням міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака 20 серпня було направлено двох заступників глави оборонного відомства до Коростеня та Ворзеля для вручення оглядових ордерів від службових квартир", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 30 оглядових ордерів від квартир у чотириповерховій новобудові в селищі міського типу Ворзель на Київщині вручав перший заступник міністра оборони України Іван Руснак.

Вітаючи новоселів він наголосив на тому, що вирішення житлової проблеми військовослужбовців та членів їхніх сімей знаходиться на особистому контролі міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака.

За словами Руснака, в минулому році було надано 1300 службових квартир та квартир у постійне користування. Цей рік буде не гіршим - упродовж восьми місяців вже розподілено 790 квартир по різних гарнізонах.

Він запевнив, що в комплексі із вирішенням інших важливих соціальних питань Міністерство оборони зробить все для розв'язання цієї давньої проблеми. Наразі, додав Руснак, запрацювали нові механізми, в тому числі із залученням різних джерел фінансування житлових програм. За його словами, вже другий рік поспіль працює система виплати грошових компенсацій за належне житло. З початку року таку компенсацію отримало 80 сімей. Її розмір становить від трьохсот тисяч до одного мільйона гривень в залежності від регіону країни.

На Житомирщину до Коростеня для вручення 23 оглядових ордерів військовослужбовцям відбув заступник міністра оборони - керівник апарату генерал-лейтенант Олександр Дублян.

В МОУ зауважили, що наступного тижня  напередодні свята в декількох містах України військовослужбовцям-учасникам АТО, ветеранам військової служби та військовим пенсіонерам також буде вручено близько 200 оглядових ордерів від службового житла.

Крім того, на цьому тижні в район проведення антитерористичної операції були направлені мобільні робочі групи з надання допомоги військовослужбовцям у вирішенні проблемних питань та з метою заохочення кращих військовослужбовців, які виконують завдання на передовій.

Зокрема, мобільні групи протягом двох діб здійснили об'їзд всіх позицій підрозділів Збройних сил України на передньому краї, уздовж лінії бойового зіткнення на Луганському та Донецькому напрямках.

Як повідомлялося, під час перебування на позиціях підрозділів представниками оборонного відомства було вручено нагороди близько 1300 військовослужбовцям ЗСУ. Зокрема, відзнаки Міністерства оборони - "За військову доблесть", "За зразкову службу", "Знак пошани" та "За сприяння Збройним силам України". Окрім того, бійці отримали годинники від міністра оборони України, грамоти та подяки.

Фото, відео: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-