Міноборони просить Київавтодор не списувати ями на військову техніку

Міноборони просить Київавтодор не списувати ями на військову техніку

Заява
Укрінформ
У Міністерстві оборони України наголошують, що звинувачення в КК "Київавтодор" щодо руйнування армійською технікою, залученою до проведення військового Параду, дорожнього покриття на деяких вулицях не відповідають дійсності.

Це зазначає прес-служба МОУ

"У відповідності до існуючих вимог експлуатації, вся важка броньована техніка, яка бере участь у військовому Параді, а це танки Т-64БМ "Булат", зенітні ракетні комплекси "Бук" та дивізійні самохідні гаубиці "Мста-С" (від 36 до 45 тонн) забезпечені асфальтохідними гусеницями, які не залишають слідів на асфальтному покритті", - акцентують у МОУ.

Як наголошується, інша гусенична техніка, а це бойові машини піхоти, десанту та полкова самохідна гаубиця 2С1 "Гвоздика", вважаються легкою броньованою технікою, на яку відповідно до технічних вимог не передбаченні асфальтохідні гусениці.

"Зазначена техніка своєю масою (від 8 до 20 тонн) не може завдати шкоду якісному асфальтному покриттю, а лише залишити сліди від гусениць, які зникають після руху автомобільного транспорту. Таким чином, якщо асфальтне покриття руйнується від проїзду зазначеної техніки, то проблема не в техніці, а в якості дорожнього покриття", - вказали у відомстві.

Міністерство оборони звернулося до "Київавтодора" з проханням не поширювати завідомо неправдиву інформацію, "яка сформульована на підставі фото із соціальних мереж, а не на власних дослідженнях".

"За часи Незалежності київськими вулицями неодноразово проходила військова техніка, та жодного разу не було зауважень щодо руйнування дорожнього покриття", - резюмували у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-