У Раді муфтіїв Росії засудили жіноче обрізання

У Раді муфтіїв Росії засудили жіноче обрізання

Укрінформ
У Раді муфтіїв Росії засудили практику жіночого обрізання, яка досі існує у дагестанських селах.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Можна з впевненістю сказати, що жіноче обрізання, швидше, етнічна традиція, в основному властива африканським народам, можливо, мала якісь ритуальні обґрунтування, є абсолютно чужими ісламської ідеології», - мовиться у заяві першого заступника голови Ради муфтіїв Росії Рушана Аббясова, йдеться у повідомленні.

«Що стосується того, що жіноче обрізання сприяє приборкання плотської пристрасті, то це твердження не має під собою жодного доказу і залежить безпосередньо від морально-етичних орієнтирів, закладених у родині і здоровому суспільстві», – зазначив Аббясов.

Нагадаємо: раніше Голова координаційного центру мусульман Північного Кавказу, муфтій Карачаєво-Черкесії Ісмаїл Бердиєв виступив за обрізання «всіх жінок». У коментарі російському агентству «Інтерфакс» він пояснив, що такий крок дозволив би позбутися розпусти на Землі.

«Необхідно знизити сексуальність жінок. Якби це застосовувалося до всіх жінок, це було б дуже добре. Жінки від цього не перестають народжувати. А ось розпусти було б менше», – заявив Бердиєв.

Муфтій додав, що у деяких населених пунктах у російській республіці Дагестан обрізання практикується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-