Е-декларування повноцінно запрацює до кінця серпня - Клімкін

Е-декларування повноцінно запрацює до кінця серпня - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив думку, що система електронного декларування в Україні у повноцінному вигляді запрацює до кінця місяця.

Про це він заявив в ефірі "5-го каналу".

За словами Клімкіна, система повинна працювати стабільно, інакше програмне забезпечення, що застосовується, буде недостатньо досконалими, "і потім якийсь хакер або випадково, або хтось свідомо його найме, проникне в цю систему, тоді взагалі система стане під питанням".

"Тому або вона буде працювати майже ідеально, або нам потрібно працювати над тим, щоб вся система була запущена в потрібний час. І я дуже сподіваюся, що в наступні дні все запрацює, програмне забезпечення буде покращено, цим займається НАПК, ГСТСИ і воно буде 100% запущено до кінця місяця", - заявив Клімкін.

Глава МЗС підкреслив, що в першу чергу система е-декларування потрібна Україні як елемент боротьби з корупцією.

"Звичайно, всі ці речі дуже важливі, але електронне декларування має запрацювати саме для України", - зазначив міністр.

Як раніше повідомлялося, опівночі 15 серпня сайт Національного агентства з запобіганню корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.

У той же час, через відсутність атестата захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ у суді. Відповідно, посадових осіб, які опублікують неправдиву інформацію про своїх станах, неможливо буде притягнути до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-