У Генштабі розповіли про нові обов'язки сержантів

У Генштабі розповіли про нові обов'язки сержантів

Укрінформ
В Україні розпочалася робота зі створення нового сержантського корпусу Збройних сил з метою побудови професійної армії в країні.

Про це сказав начальник Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суть побудови сержантського корпусу полягає в тому, щоб сформувати професійні Збройні сили України. Контрактнику, щоб отримати право на пенсійне забезпечення, потрібно служити 25 календарних років, згідно з чинним законодавством. Тут постає питання не стільки укомплектування цих посад, скільки утримання фахівців у ЗСУ", - сказав Косинський.

Він також пояснив, чим відрізнятиметься новий сержантський корпус від старого.

"Щодо функцій, якими відрізнятиметься новий сержантський корпус від старого. На цей час функції сержантів у принципі за період починаючи з 90 років були сильно понижені, і напрямок йшов у цілому на підтримання дисципліни... Поступово офіцери стали виконувати функції сержантів... Професійний сержантський корпус повинен забрати в офіцерів багато непотрібних їм функцій. Офіцер - це в першу чергу стратег. Він повинен планувати навчальний процес або операцію і приймати рішення. Сержанти повинні це рішення втілювати в життя зі своїми солдатами", - пояснив Косинський. 

Відповідно до планів ЗСУ щодо створення та розвитку професійного сержантського корпусу, за словами Косинського,  передбачається створення вертикалі посад професійного і старшинського складу, системи їх багаторівневої підготовки, наближення такої системи до підходів прийняття в країнах-членах НАТО, розподіл повноважень і відповідальності між офіцерами та сержантами і старшинами у підрозділах, підвищення ролі і відповідальності сержантського і старшинського складу за стан справ у військових колективах. 

Робота з формування інституту професійного сержантського корпусу розпочалася у травні 2016 року, після проведення зборів військовослужбовців сержантського і старшинського складу за участю Президента України. За підсумками цього заходу Верховний головнокомандувач Збройних Сил України поставив перед міністром оборони України завдання щодо створення та розвитку дієвого сержантського корпусу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-