Справа

Справа "Торнадо": адвокат каже, що підозрюваних побили у суді

Укрінформ
Адвокат екс-співробітників роти "Торнадо", які звинувачуються у скоєнні низки злочинів у зоні АТО, заявив про побиття його підзахисних працівниками поліції в Оболонському райсуді.

Про це Володимир Якимов заявив у вівторок журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хлопців усіх поламали, адвокатів не пускали. Їх били палицею по потилиці, били люди, які їх доправляли. Ми не знаємо, що це за служба, але це поліція. Вони всі у масках були, тому я сказати не можу. Їх (підсудних. - Ред.) насильно там роздягали, били, одягнули наручники за спиною. Наручники зняли через півтори години. Вони сиділи у клітці в наручниках ззаду за спиною", - розповів захисник.

За словами Якимова, підозрювані показували йому руки з синцями від наручників. Спочатку він заявив журналістам, що зняв все на відео, але пізніше сказав, що зняти відео не вийшло, бо йому на телефон постійно дзвонили.

Адвокат також заявив, що один із підозрюваних "торнадівців" Микола Цукур викликав "швидку допомогу", але вона так і не приїхала.

"Микола Цукур викликав "швидку допомогу", яка вже 50 хвилин не може доїхати",  - зазначив він.

Якимов повідомив, що Цукур та інші "торнадівці" сьогодні "офіційно напишуть заяву" за цим фактом.

Нагадаємо, бійців роти "Торнадо" підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, насильницькому задоволенні статевої пристрасті у неприродний спосіб, в опорі представникові влади й незаконному заволодінні транспортним засобом.

У квітні 2016 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира спецроти "Торнадо", заступника командира і співробітника роти.

Справу екс-співробітників спецроти "Торнадо" розглядає Оболонський районний суд Києва. Засідання проходять у закритому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-