Справа хабарників із столичної прокуратури дійшла до суду

Справа хабарників із столичної прокуратури дійшла до суду

Укрінформ
Справа київських екс-прокурорів, яких узяли на хабарі в $150 тисяч, дійшла до суду.

Про це в Фейсбуці повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"У вівторок, 9 серпня 2016 року, о 8.30 Шевченківський районний суд м. Києва (Вознесенський узвіз 10-б, колишня вул. Смирнова-Ласточкіна) - відбудеться перше (підготовче) судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього прокурора Подільського району міста Києва Нечипоренка С.І. та його заступника Білого О.В. за ч. 4 ст. 368 КК України, які вимагали та одержали від громадянина неправомірну вигоду в сумі 150 тис доларів США. Головуюча суддя по справі - Голуб О.А", - написала вона.

Сарган нагадала, що "перевертні" вимагали хабар за непритягнення до кримінальної відповідальності рідного брата заявника та закриття кримінального провадження.

"В ході досудового розслідування стороною захисту вживалися всі можливі заходи, спрямовані на затягування слідства, лише після повідомлення сторонам про його завершення та відкриття матеріалів до слідчого та прокурора надійшло не менше 50 клопотань та скарг, відповіді на які підозрюваними та їх захисниками оскаржувалися до суду. Підозрювані допускали жорсткі зволікання в ознайомленням з матеріалами досудового розслідування. Факт зволікання стороною захисту при ознайомленні з матеріалами досудового розслідування визнано також слідчим суддею, встановлено строк на ознайомлення з матеріалами провадження", - розповіла прес-секретар Луценка.

Однак, наголосила вона, всупереч "шаленій протидії", прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України. Це особливо тяжкий злочин, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-