Муфтій: Окупанти у Криму хочуть заборонити домашні релігійні обряди

Муфтій: Окупанти у Криму хочуть заборонити домашні релігійні обряди

Укрінформ
Російська влада в анексованому Криму зазіхає навіть на побутову релігійність, імамам натякнули, що традиційні домашні обряди будуть поза законом.

Про це написав у Facebook муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов.

«Кримським імамам натякнули на те, що традиційні поховальні й поминальні обряди, що відбуваються вдома, будуть поза законом. Такі зібрання, де читається Коран і молитви за померлого, не забороняли навіть за часів Радянського Союзу... Але сучасна Росія зазіхає навіть на побутову релігійність. Вже і вдома не можна буде помолитися за батьків, разом з іншими родичами», - пише Ісмагілов.

На думку муфтія, "такими діями, таким втручанням в релігійне життя людей, російська влада прискорює загибель цієї недоімперії".

Допис релігійного діяча зумовлений повідомленнями, що в Криму співробітники ФСБ провели профілактичні бесіди з місцевими імамами щодо прийнятих в Росії антитерористичних законів. Зокрема, імамам сказали, що без реєстрації всіх мусульманських громад традиційні молебні (дуа) вважатимуться поза законом.

Як повідомлялось, в окупованому Криму російські силовики неодноразово проводили обшуки в мусульманських центрах і мечетях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-