СБУ викрила масштабну вирубку державних лісів на Вінниччині

СБУ викрила масштабну вирубку державних лісів на Вінниччині

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили масштабну вирубку дерев у чотирьох державних та комунальних лісгоспах Вінниччини.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що організували нелегальний бізнес двоє вінничан. Зловмисники відправляли до лісгоспів експедиторів з готівкою, яку вони передавали  службовцям за дозвіл на незаконну вирубку лісу. Деревина завозилася на базу, розташовану у місті Гнівань на Вінниччині, де організатори зареєстрували п’ятдесят фізичних осіб-підприємців на малозабезпечених місцевих мешканців. За підробленими документами деревина оформлювалася на цих "бізнесменів". Надалі лісоматеріали нібито офіційно транспортувалися на деревообробне підприємство у селі Ожидів Буського району Львівської області, де остаточно легалізовувалися", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оперативники спецслужби спільно з прокуратурою одночасно провели обшуки в чотирьох лісгоспах, на заготівельній  базі, деревообробному підприємстві, за місцем проживання та в автомобілях фігурантів справи. Правоохоронці виявили майже 2 тисячі кубічних метрів незаконно вирубаної лісосировини на суму понад 20 мільйонів гривень.

Співробітники СБ України вилучили в ділків майже 1 мільйон гривень, 50 печаток фізичних осіб-підприємців, понад 70 банківських карток, фінансові документи та електронні носії інформації з доказами протиправної діяльності.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України, двом організаторам повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-