В Україну завезли вакцину для ревакцинації проти дифтерії і правця

В Україну завезли вакцину для ревакцинації проти дифтерії і правця

Укрінформ
У п’ятницю в Україну завезли закуплену ЮНІСЕФ партію вакцини АДС-М, яка використовується для ревакцинації проти дифтерії та правця.

Про це повідомила BBC Україна медичний експерт дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

За її словами, ідеться не про основний вакцинальний комплекс для маленьких дітей, а про засіб для ревакцинації у дітей, підлітків та інколи у дорослих.

Вакцину виготовила індійська компанія Biological Е. У рамках цієї – першої партії - доставили 159 960 тис. доз вакцини. Загалом мають поставити 5 млн 122 тис доз АДС-М.

За словами Булавінової, раніше лише дві вакцини з портфелю ЮНІСЕФ були зареєстровані в Україні – від кору, краснухи і паротиту, а також гепатиту B. У квітні-травні їхні поставки уже почалися.

"Решту вакцини ми давно закупили і вони всі стоять у виробників і очікують поставки, але їх потрібно було зареєструвати в Україні, на кожну з них потрібно підписувати різні довідки, є багато різних бюрократичних вимог", - розповіла вона.

Водночас вона додала, що новий в. о. міністра охорони здоров’я намагається прискорити усі процеси, пов’язані із закупівлею вакцин.

Як повідомлялось, на початку липня громадські активісти заявили, що в Україні намагаються зірвати закупівлю ліків через міжнародні організації. Попереднє керівництво МОЗ запевняло, що робить усе можливе і переконувало, що не має впливу на міжнародні організації щодо закупівель.

Як пише новопризначений в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на свой сторінці у Facebook, наразі МОЗ вже підготувало деталізовану таблицю стосовно закупівель, поставок, розподілу вакцин, які Україна придбала у 2015 році через централізовані закупівлі вакцин за допомогою міжнародних організацій.

"Ми підготували документ зі станом поставок вакцин та розподілу їх по областях станом на 3 серпня 2016 року, у якому також пояснюються причини затримки окремих препаратів. Інформація буде оновлюватися", - інформує вона, надаючи посилання на таблицю.

Як повідомляв Укрінформ, раніше новий керівник МОЗ заявила, що через невтішну ситуацію з вакцинацією ініціює проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України. Станом на 1 липня щеплення проти туберкульозу отримали 11,5% дітей першого року, поліомієліту - 39%, кашлюку, дифтерії, правця - менше 2%, гемофілії - 4% тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-