Укрінформ і KUNA підписали угоду про співпрацю

Укрінформ і KUNA підписали угоду про співпрацю

Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ" та Кувейтське інформаційне агентство KUNA підписали Угоду про співробітництво.

Церемонія підписання Угоди відбулася сьогодні в Києві за участі першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джапарової, заступника міністра інформаційної політики України Артема Біденка, Надзвичайного і Повноважного посла України в Кувейті Володимира Толкача, Надзвичайного і Повноважного посла Кувейту в Україні Юсефа Хусейна Аль-абанді, представників Міністерства закордонних справ України та Посольства Кувейту, повідомляє кореспондент "Укрінформу".

Угоду підписали заступник генерального директора "Укрінформу" Марина Сингаївська та генеральний директор агентства KUNA Шейх Мубарак Дуайж Ас-Сабах (Sheikh Mubarak Al-Duaij As-Sabah).

Після підписання Угоди гендиректор агентства KUNA зазначив, що він дуже радий приїхати до України, оскільки "немає сумнівів, що роль ЗМІ дуже важлива в житті двох країн". За його словами, сьогодні було відкрито нову сторінку в співробітництві і Кувейтське національне агентство відтепер отримуватиме достовірну інформацію про те, що відбувається в Україні.

"Підписання Угоди дозволить розвивати двостороннє співробітництво, отримувати новини з першоджерела як в Кувейті, так і в Україні", - наголосив Шейх Мубарак Дуайж Ас-Сабах і подякував послу України в Кувейті Толкачу за сприяння у підписанні цього документу.

Гендиректор KUNA висловив сподівання на те, що підписання угоди дозволить перейти до реалізації практичних кроків, і запросив керівництво "Укрінформу" відвідати форум арабомовних інформаційних агентств, що відбудеться у жовтні в Кувейті.

Перший заступник міністра інформаційної політики Джапарова відзначила, що за останні кілька років Україна перетворилася на один із основних обєктів уваги в регіоні, яка ще посилилася після анексії Криму Росією. Перший заступник міністра розповіла про ситуацію в Криму, про порушення там основоположних прав людини, особливо щодо кримських татар. Джапарова зазначила, що Міністерство інформполітики України не займається цензурою і контрпропагандою, а намагається сприяти тому, щоб український інформаційний простір був об'єктивним.

За словами Джапарової, "картинка російських ЗМІ про Україну є викривленою", тому в Україні дуже зацікавлені в співпраці з закордонними інформаційними агентствами, зокрема - Кувейту. Вона висловила сподівання на те, що ця співпарця буде плідною.

Шейх Мубарак висловився за розвиток обмінів журналістами України і Кувейту, що, на його переконання, сприятиме двостороннім відносинам, а також запропонував передати пропозиції МІП України до Міністерства інформації Кувейту щодо встановлення прямих контактів.

Сингаївська наголосила, що інформаційне агентство "Укрінформ", яке наближається до свого сторічного ювілею, після укладення цієї угоди матиме більше можливостей інформувати українців про ситуацію в Кувейті, а також надавати "з перших рук" інформацію про Україну громадянам Кувейту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-