У Харкові сепаратиста засудили на умовний термін

У Харкові сепаратиста засудили на умовний термін

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова визнав 53-річного харків'янина Андрія Бородавку винним у скоєнні умисних дій з метою зміни кордонів України порушуючи порядок, встановлений Конституцією України, а також публічних закликах і поширенні матеріалів із закликами до подібних дій.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Павло Угровецький.

"Суд відбувся 29 липня, а 8 липня між прокурором і підозрюваним укладено договір про визнання провини. Обвинувачений активно співпрацював із слідством. Суд засудив його до позбавлення волі на 3 роки з випробувальним терміном у 2 роки", - зазначив прокурор.

За його словами, суд вирішив запобіжний захід до засудженого не застосовувати: "Вирок ще не вступив в дію, є час на його апеляційне оскарження".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 травня 2014 року Андрій Бородавка під час мітингу на площі Свободи публічно висловлював сепаратистські ідеї, зокрема, закликав створити незаконне формування "Харківська народна республіка".

У травні 2016 р. на сайтах з'явилася інформація, що Андрія Бородавку буде примусово видворено з РФ за "порушення міграційного законодавства". 3 липня 2016 року Бородавку затримано в аеропорту "Бориспіль".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-