Савченко пояснила свої слова щодо прощення у матерів загиблих бойовиків

Савченко пояснила свої слова щодо прощення у матерів загиблих бойовиків

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко прокоментувала свій нещодавній заклик просити вибачення у тих матерів, чиї сини - як з українського боку, так і з боку бойовиків - загинули на Донбасі.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Мене найбільше критикують за дві фрази: за те, що я сказала, що треба говорити з сепаратистами щодо обміну військовополоненими (це перекрутили мало не до світової політики), і друга тема – це те, що я сказала, що треба просити вибачення у матерів з однієї й іншої сторони, сини яких загинули, і навіть у російських матерів. Матері тих дітей, яких російська влада послала вмирати, повинні їх ховати вночі і боятися сказати, що дитина загинула на фронті, на війні. Матерів мені чисто по-людськи шкода, тому що у мене теж є мати. Я теж могла загинути. І ніхто у неї вибачення не просив. Тому я можу попросити. Шляхетність – це чеснота сильних. Я можу собі дозволити попросити пробачення в цих людей", - сказала Савченко.

Нагадаємо: в одному зі своїх недавніх інтерв'ю Надія Савченко заявила, що сторонам конфлікту на Донбасі доведеться прощати і просити вибачення один у одного, інакше миру не буде. На думку депутата, просити прощення потрібно "у тієї матері, яка втратила останнього сина, неважливо, з якого боку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-