Хайсер Джемілєв готує повторну подачу клопотання на УДЗ - адвокат

Хайсер Джемілєв готує повторну подачу клопотання на УДЗ - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат Микола Полозов, який побував в Астрахані, повідомив, які дії будуть зроблені захистом найближчим часом у справі Хайсера Джемілєва.

Про це він розповів кореспонденту Укрінформу.

"Злітав до Астрахані. Вдалося побувати у Хайсера Джемілєва. Він почувається нормально, жодних скарг. У них в колонії буває рукоприкладство, перевірки. Але його це не торкнулося. Обговорили з Хайсером, як подаватимемо клопотання по УДЗ", - повідомив Полозов.

Він також уточнив, що повторне клопотання на умовно-дострокове звільнення подаватиметься в Совєтський райсуд Астрахані. Згідно з законом його можна подавати 25 серпня, через півроку після першого (в УДЗ Хайсеру Джемілєву було відмовлено 25 лютого).

Тоді ж, наприкінці серпня до Хайсера зможуть приїхати на тривале побачення його мати і дружина.

Як повідомлялося, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив через необережність друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві через необережність" і засуджений до ув'язнення на п'ять років. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора року. Російський вирок на три місяці менший за той, який до того визначив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбуття терміну на батьківщині Росія відповіла відмовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-