Вбивство Шеремета: журналістів просять не розголошувати зайвого

Вбивство Шеремета: журналістів просять не розголошувати зайвого

Укрінформ
Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні закликала ЗМІ максимально відповідально ставитися до оприлюднення інформації, яка може зашкодити слідству щодо вбивства Павла Шеремета.

Про це йшлося під час засідання Ради за участю її співголів - заступника глави АПУ Андрія Таранова та прес-секретаря Президента Святослава Цеголка, представників Міністерства інформаційної політики, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішній справ та Національної поліції, а також медійних громадських організацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Рада звертається до представників засобів масової інформації з проханням максимально сприяти правоохоронним органам у розслідуванні цього злочину. Ми просимо журналістську спільноту із розумінням поставитися до необхідності проведення комплексу слідчих дій, зокрема допитів колег загиблого, які проводяться у межах розслідування кримінального провадження. Медійні організації звертаються до колег із закликом максимально відповідально ставитися до оприлюднення інформації, яка може зашкодити слідству", - йдеться у повідомленні.

Так, Рада наголосила на тому, що розслідування вбивства Шеремета має бути проведено максимально оперативно і прозоро, але обов’язково із дотриманням вимог законодавства у частині дотримання прав журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-