Пішої хресної ходи до центру Києва не буде – Нацполіція

Пішої хресної ходи до центру Києва не буде – Нацполіція

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевняє, що з представниками Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) досягнуто домовленості про те, що учасників Хресної ходи привезуть 27 липня на автобусах до центру Києва, де вони зможуть узяти участь у молебні на Володимирській гірці. Сьогодні ж їх на автобусах відвезуть на ночівлю.

Про це очільник МВС розповів у вівторок увечері на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми досягли домовленості з владикою Онуфрієм, главою Української православної церкви Московського патріархату, про те, що зараз ми локалізуємо цю ситуацію, що зараз віряни зупинять цю ходу, сядуть в автобуси та проїдуть до місця ночівлі", - сказав Аваков.

Начальник Головного управління Нацполіції у місті Києві Андрій Крищенко, у свою чергу, повідомив, що вірян також завтра повезуть цими автобусами на Європейську площу.

"У нас є домовленість: київська мерія виділила автобуси, які підвезуть завтра вранці до Володимирської гірки тих учасників ходи, які планували спочатку пройти Києвом пішки", - зазначив Крищенко.

Таким чином пішої ходи до столиці не буде, зауважив він. Піша хода, за словами Крищенка, відбудеться лише після молебня з Європейської площі до Києво-Печерської лаври.

Він наголосив, що поліція перевірятиме всі автобуси з вірянами і супроводжуватиме їх.

Аваков також запевнив, що правоохоронці перевірятимуть й усі інші автобуси, які приїдуть з регіонів.

"Буде повний контроль усіх автобусів, що приїжджатимуть. Ніяких там бойовиків, сепарів, озброєних головорізів не буде. За всім цим ми дуже уважно слідкуємо. Все буде нормально", - наголосив керівник МВС. 

Він укотре закликав усіх, хто планує взяти участь у молебні на Володимирській гірці, дотримуватись усіх правил безпеки.

"Всі повинні мати при собі документ, що посвідчує особу, не мати при собі жодних заборонених предметів, пройти контроль через металошукачі і огляд сумок та наплічників", - підкреслив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-