Справа Майдану: у ГПУ сказали, хто допомагав утекти

Справа Майдану: у ГПУ сказали, хто допомагав утекти "чорним беркутівцям"

Укрінформ
Особою, яка допомагала "чорній роті" "Беркута" позбутися зброї та втекти з Києва, є представник керівництва громадської організації "Ніхто крім нас".

Це підтвердив у коментарі LB.ua керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Зокрема, на запитання про те, чи може він підтвердити, що особою, яка допомагала “чорній роті” “Беркута” позбутися зброї та залишити Київ, був керівник ГО “Ніхто крім нас” Олександр Ковальов, Горбатюк сказав: "Я не можу називати прізвище, можу сказати, що підозру дійсно оголошено особі з керівництва цього ГО  - “Ніхто крім нас”.

Він уточнив, що підозру оголошено за статтею 396 Кримінального кодексу (приховування злочину), що є злочином середньої тяжкості, і КК не передбачає у такому випадку арешт як запобіжний захід.

На уточнююче запитання, чи були задіяні й інші члени організації, Горбатюк зазначив, що є особи, яким надавали вказівки щодо сприяння приховуванню злочину, але підозру оголошено тільки одній людині.

Говорячи про зброю, з якої стріляли по активістах Майдану 20 лютого 2014, представник ГПУ уточнив, що вона була знайдена співробітниками СБУ ще у серпні минулого року, а у лютому передана ГПУ.

Нагадаємо, днями Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що особа, яка відповідальна за ліквідацію зброї «чорної сотні» та втечу «беркутівців», була на Євромайдані.

ВГО "Ніхто крім нас" об'єднує ветеранів Афганістану з метою соціального захисту їх та їх сімей. Члени організації були серед інших учасників Майдану. Лідером організації є Олександр Ковальов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-