У

У "Меридіані" кажуть, що турецьке ЗМІ використало їх у політичній грі

Укрінформ
У "Міжнародній школі "Меридіан" вважають, що турецька урядова агенція Anadolu використала її у політичних іграх через те, що в ній працюють близько десяти освітян з Туреччини.

Про це у коментарі Укрінформу заявила директор "Міжнародної школи "Меридіан" Наталія Лимар.

"Ми були дуже здивовані тією інформацією, яка з'явилася в Інтернеті. Підстав для обвинувачень, які в там прозвучали, немає жодних - це просто якась політична гра. Ми не маємо жодного відношення до політики, жодні політичні інтриги ніколи нас не стосувалися. Окрім того, що у нас працюють вчителями громадяни Туреччини, ніякого іншого зв'язку з даною ситуацією я не бачу", - сказала вона.

Лимар розповіла, що приватна "Міжнародна школа "Меридіан" є звичайним загальноосвітнім навчальним закладом, підпорядкованим Міністерству освіти і науки. Вона пропонує навчання українською і англійською мовою дітям мігрантів. Наразі в ній навчаються діти з понад 20 країн і працюють близько 50 вчителів. Викладання ведеться за українськими навчальними програмами, затвердженими Міносвіти, а по закінченні навчання учні отримують атестати і свідоцтва виключно українського зразка.

"Ми виховуємо в наших дітках толерантність, любов до свого ближнього, повагу до будь-яких національностей,  релігій, терпимість, тобто всі загальнолюдські моральні цінності. Серед наших учителів є громадяни Туреччини, але вони такі самі освітяни, як і ми, українські вчителі. Всі вони офіційно перебувають в Україні, мають дозволи на проживання і працевлаштування. Вони цінні для нас, бо викладають предмети англійською мовою. У нас ще є вчитель з Філіппін, ми зараз ведемо переговори, щоб залучити до роботи вчителів з інших країн", - розповіла директор школи "Меридіан".

У відповідь на запитання, чи мають у школі намір заявляти якісь офіційні протести з приводу озвучених турецьким агентством обвинувачень, Лимар зазначила, що не думали про це. 

"Ми не розуміємо, що маємо опротестовувати, тому що будь-яку іншу школу в Україні можна взяти і так само безпідставно звинувачувати, як і нас", - зауважила вона. 

Як повідомляв Укрінформ, офіційне турецьке інформагентство Anadolu Ajansi заявило, що в освітній, культурній сферах та ЗМІ в Україні діяли та продовжують діяти структури, що мають зв'язок із терористичною організацією Фетуллаха Гюлена (FETO). Як вказано у статті, зокрема з 2001 року FETO діє в Україні під прикриттям «Міжнародної школи «Меридіан» та під виглядом Українсько-турецького культурного центру «Isik» (Syaivo), відкритого у Києві у 2013 році.

Як відомо, Гюлен, який раніше був соратником турецького президента, досить впливова фігура у світі. За його сприяння відкрито сотні шкіл, навчальних закладів, організацій по всьому світу, особливо в країнах Середньої Азії та Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-