У ГПУ наголошують: до мерів Бучі й Ірпеня приходили не по коштовності

У ГПУ наголошують: до мерів Бучі й Ірпеня приходили не по коштовності

Укрінформ
Метою обшуків у Бучанській та Ірпінській міських радах було вилучення не коштовностей та грошей, а документів, які вказують на вчинення злочинів.

На цьому наголошує прес-служба Генеральної прокуратури.

"Важливим результатом обшуків в Бучанській та Ірпінській міських радах, проведених Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією України та Службою безпеки України в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, було вилучення не коштовностей та грошей, а оригіналів первинних документів, а саме рішень, відповідно до яких незаконно вилучено земельні ділянки", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що вилучені в рамках цих заходів цінності та кошти, які належать голові Бучанської міської ради, будуть належним чином зафіксовані та задокументовані в протоколі обшуку з метою надання оцінки законності їх походження і можливості в подальшому звернення в дохід держави в рамках конфіскації.

"Окрім того, в ході обшуків вилучено значну кількість документів, які свідчать про вчинення службових злочинів посадовими особами зазначених міських рад, внаслідок чого державі заподіяно багатомільйонні збитки", - інформує прокуратура.

Наразі тривають слідчі дії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер працівники ГПУ провели обшуки у мера Бучі  Анатолія Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок площею 890 га з їх подальшою забудовою.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-