Справа Штепи: відеодопит Тарути зірвався

Справа Штепи: відеодопит Тарути зірвався

Укрінформ
Відеодопит екс-губернатора Донецької області Сергія Тарути в Червонозаводському райсуді Харкова як свідка захисту у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи не відбувся з технічних причин.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Відеодопит Тарути не відбувся з технічних причин. Питання залишилося відкритим", - сказав співрозмовник агентства.

У суді повідомили, що допитали свідка захисту - секретаря Слов'янського міськкому колишньої КПУ Вадим Комляков: "Він показав, що комуністи не брали участь у референдумі про вибір між Митним Союзом і Євросоюзом".

Штепа в заяві на ім'я судді відмовилася від послуг адвоката з Донецька Лариси Дроздової, яка проживає на окупованій території.

У той же час, захисник Штепи Дмитро Марченко подав клопотання про відміну для своєї підзахисної призначеного їй запобіжного заходу - утримання в СІЗО, де вона знаходиться третій рік, хоча "підозра в скоєнні злочину і відсутність потерпілих не передбачає, за європейськими мірками, такого довгого арешту".

У свою чергу, представники держзвинувачення виступили проти клопотання і вимагали продовжити арешт Штепи ще на 2 місяці. Суд триває.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-